O robotech a novinářích (seminář MPN 31.3.)

Další online přednášku semináře Matematické problémy nematematiků a to 31. března od 17:30. Známý moderátor Václav Moravec bude hovořit na téma O robotech a novinářích.

Abstrakt:
Automatizovaná (popř. robotická) žurnalistika začíná výrazně proměňovat redakce zpravodajských médií i vzdělávání budoucích novinářek a novinářů. Vznikají nové pozice editorů pro automatizované obsahy, jež v sobě kombinují kreativní novináře a experty na algoritmy. I vzdělávání budoucích mediálních profesionálů si dnes nevystačí bez matematiky a počítačových věd, o čemž bude přednášet člověk, který před matematikou prchal na Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy do oboru žurnalistika.
 
O přednášejícím:
Václav Moravec je známým redaktorem a moderátorem diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Jako moderátor spolupracuje s BBC a v minulosti moderoval pořady na ČRo, Frekvenci 1 a TV Galaxie. FSV UK sám absolvoval a dnes na ní působí jako odborný asistent.
Živý stream (s možností klást dotazy) bude probíhat opět přes náš YouTube kanál: https://youtu.be/smXoC-H9yC8 Na stejném odkazu posléze najdete i záznam.
Těšíme se opět na viděnou!
Za organizátory
Kateřina Henclová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jste opravdu člověk? Vypočtěte toto: * Časový limit byl překročen. Načtěte prosím CAPTCHA znovu.